ReHis - Literatúra
rehis logo
Akcia: Rozšírené hľadanie Výsledok predchádzajúceho hľadania Všetky záznamy Tlačiť Pomocník

Ovocie a zelenina ako liek

Druh adresy (o koho ide):

kniha

Jazyk:

SK

Autor:

Oberbeil K., Lentzová C.

Vydavateľ:

Fortuna print, Bratislava

Podtitul:

liečenie výživou

Zhrnutie:

Základné botanické, liečivé i kuchárske charakteristiky ovocia a zeleniny na jednej strane a stručné charakteristiky najrozšírenejších chorôb s návodom na liečbu na druhej strane, podporené receptami.

Rok:

2001

ISBN:

80-88980-42-9

Štát:

Slovensko

Registračné číslo:

K 49332

Dátum publikovania:

00//0000

Strany:

294

Zdroj:

Slovenská lekárska knižnica, Bratislava

Text:

Účinné liečivé látky na rôzne neduhy obsahujú aj ovocie a zelenina, ktoré sú prirodzenými zdrojmi vitamínov, minerálov, vlákniny a ďalších dôležitých látok výživy. Môžu sa konzumovať surové i tepelne upravené. Správnou úpravou a ochutením potešíme nielen svoje chuťové poháriky, ale podporíme prirodzený chod zeleniny, informácie o pôvode rastlín, účinných i výživových látkach, o nákupe, spracovaní i recept pre zdravie. Časť o najrozšírenejších chorobách zasa informuje o ich príznakoch, príčinách, terapii a liečivých účinkoch ovocia a zeleniny. Nechýbajú recepty a rady o správnej životospráve. Záverečná časť sa venuje len receptom na ovocné a zeleninové raňajky, šaláty, polievky, hlavné jedlá, nápoje a rýchle občerstvenie. (mk)

Kľúčové slová:

Plody (botanika), zelenina, varenie - metódy, choroba, terapeutika. (t)

Links: