|
|
Ovocie a zelenina ako liek
|
Druh adresy (o koho ide):
|
kniha |
Jazyk:
|
SK |
Autor:
|
Oberbeil K., Lentzová C. |
Vydavateľ:
|
Fortuna print, Bratislava |
Podtitul:
|
liečenie výživou |
Zhrnutie:
|
Základné botanické, liečivé i kuchárske charakteristiky ovocia a zeleniny na jednej strane a stručné charakteristiky najrozšírenejších chorôb s návodom na liečbu na druhej strane, podporené receptami. |
Rok:
|
2001 |
ISBN:
|
80-88980-42-9 |
Štát:
|
Slovensko |
Registračné číslo:
|
K 49332 |
Dátum publikovania:
|
00//0000 |
Strany:
|
294 |
Zdroj:
|
Slovenská lekárska knižnica, Bratislava |
Text:
|
Účinné liečivé látky na rôzne neduhy obsahujú aj ovocie a zelenina, ktoré sú prirodzenými zdrojmi vitamínov, minerálov, vlákniny a ďalších dôležitých látok výživy. Môžu sa konzumovať surové i tepelne upravené. Správnou úpravou a ochutením potešíme nielen svoje chuťové poháriky, ale podporíme prirodzený chod zeleniny, informácie o pôvode rastlín, účinných i výživových látkach, o nákupe, spracovaní i recept pre zdravie. Časť o najrozšírenejších chorobách zasa informuje o ich príznakoch, príčinách, terapii a liečivých účinkoch ovocia a zeleniny. Nechýbajú recepty a rady o správnej životospráve. Záverečná časť sa venuje len receptom na ovocné a zeleninové raňajky, šaláty, polievky, hlavné jedlá, nápoje a rýchle občerstvenie. (mk) |
Kľúčové slová:
|
Plody (botanika), zelenina, varenie - metódy, choroba, terapeutika. (t) |
Links:
|
|
|
|
|